Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 12. 11:24, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Jelentős erőket csoportosítottak át a baranyai védekezéshez

Árvíz - Jelentős erőket csoportosítottak át a baranyai védekezéshez

A belügyminiszter jelentős védelmi erőket csoportosított át Baranyába a dunai árvíz miatt - közölte a megyei védelmi bizottság elnöke az MTI-vel szerdán.

Hargitai János közleményében azt írta: polgárőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, rendőrök és önkéntes mentők érkeznek Baranyába. Hozzátette: ő maga pedig elrendelte, hogy a Mecsek Mentőcsoport területi polgári védelmi szervezetének hét tagja is vegyen részt a védekezésben Dunaszekcsőn.
A védelmi bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy a kormány hétfőn az áradással összefüggésben veszélyhelyzetet hirdetett ki a mohácsi járás területére is. Ennek következtében rendkívüli árvízvédelmi készültség lépett életbe a Duna Baranya megyei szakaszának mindkét partján, így a mohácsi árvízvédelmi szakaszon, valamint a baja-margitta-szigeti árvízvédelmi területen is. A kölked-bédai belvízvédelmi szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készültség.
Hargitai János rámutatott, hogy a Duna vízszintje folyamatosan emelkedik, a folyó csütörtökön Dunaszekcsőnél várhatóan 980, Mohácsnál 965 centiméteres magasságon tetőzik. A rekordmagasság 992, illetve 984 centiméter, melyet 1965-ben mértek.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket