Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 08. 21:03, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Tetőztek a folyók Győrnél

Árvíz - Tetőztek a folyók Győrnél

Tetőztek Győrnél a folyók szombat kora este, legmagasabb vízszintjük megegyezik a prognosztizált magassággal - tájékoztatta Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) közleményben az MTI-t.

Nagybajcsnál lassú, ám folyamatos a Duna vízszintjének csökkenése, ami a Mosoni-Duna és a Rába esetében is csekély mértékű apadás kezdetét eredményezheti. A város védelmi vonala stabil, a magassági maximum elérése miatt sehol nem kell attól tartani, hogy átbukik a víz. Kisebb átszivárgások vannak bizonyos helyeken, de a vízügyi szakemberek "urai a helyzetnek" - ismertette. A polgármester arra kéri a győrieket, hogy továbbra is figyeljék a híradásokat, hiszen önkéntesekre több helyen is szükség van. A munkálatok és a megfigyelések nem állhatnak le, hiszen a tetőzés után lassú apadás várható - jegyezte meg. A városvezető fontosnak nevezte, hogy háttérbe szoruljon a rémhírterjesztés és a katasztrófaturizmus, mivel mindkét jelenség akadályozza a munkálatokat, és felesleges pánikra ad okot - fogalmazott Borkai Zsolt.

Címkék: árvíz, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket