Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Március 09. 07:15, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Még idén hadrendbe állítja első repülőgép-hordozó hadihajóját Kína

Még idén hadrendbe állítja első repülőgép-hordozó hadihajóját Kína

A kínai haditengerészet első repülőgép-hordozó hadihajóját még ebben az évben hadrendbe állítják, miután sikeresek voltak a tavaly kezdett próbaútjai – közölte csütörtökön a kínai sajtó.

A Népi Felszabadítási Hadsereg Haditengerészetének parancsnokhelyettese, Hszü Hung-meng elmondta, hogy az eredetileg Varjagnak nevezett, orosz gyárban készült, de Kínában modernizált és felszerelt hajó próbaútjai, és a hozzá tartozó repülőgépek próbarepülései sikeresek volt, és az a terv, hogy a hajót ebben az évben szolgálatba állítsák. Ennek azonban még nincs pontos dátuma.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a modern fegyverek kifejlesztése ellenére sem változik a nemzetvédelmi politika, de a kínai fegyverkezés és gyakori erőfitogtatás aggodalmat kelt a térségben – jegyzi meg a Kyodo japán hírügynökség. Kína vasárnap jelentette be, hogy védelmi költségvetését 11,2 százalékkal 670,3 milliárd jüanra (106,4 milliárd dollár) növeli az idén, belbiztonsági kiadásai pedig 13,8 százalékkal 701,8 milliárd jüanra nőnek.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.