Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Február 25. 14:03, szombat | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Nincs árvízveszély - Elégedettek a védelemmel

Nincs árvízveszély - Elégedettek a védelemmel

A rendkívüli időjárási helyzetben helytálltak az együttműködő szervezetek - állapították meg a Fővárosi Védelmi Bizottság pénteki ülésén.

Ahol arról is szó volt, hogy az előrejelzések alapján a tavaszi olvadások idején nem kell komolyabb árhullámra számítani a fővárosban. Erről Budapest Főváros Kormányhivatala szombatra virradóan tájékoztatta az MTI-t.

Az ülésen Budapest Főváros Kormányhivatala mellett részt vettek a Fővárosi Önkormányzat vezetői, a honvédelem, a katasztrófavédelem, a népegészségügyi szakigazgatási szerv és a rendvédelmi szervek fővárosi irányítói, továbbá a helyi védelmi bizottságok elnökei, vagyis a 23 fővárosi kerületi polgármester, illetve egyéb meghívott vendégek.

Pesti Imre kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke értékelte a rendkívüli időjárási helyzet kapcsán tapasztaltakat. Elmondta, hogy valamennyi együttműködő szervezet jelesre vizsgázott a felkészülésben, a helyzet kezelésében és az információ áramlása a bevont szervezetek és a védelmi bizottság titkársága, valamint a helyi védelmi bizottságok között példaértékű volt.

Budapest idei árvízi veszélyeztetettségéről Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. vezérigazgatója tartott tájékoztatót. Elmondta, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint a tavaszi olvadások során komolyabb árhullámra a fővárosban nem kell számítani.

A védelmi bizottság ülését követően a testület tagjai és meghívottak részt vettek a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatala és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közösen szervezett védelmi igazgatási felkészítésen. A programon több mint százan jelentek meg, többek között a kerületi önkormányzatok jegyzői, az újonnan kinevezett védelmi referensek és további meghívottak.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket