Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld
Forrás: Andits Eszter, az MTI tudósítója jelenti:

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

A vasárnaptól érvénybe lépő rendelkezések értelmében a vendéglátó egységeknek és a nem alapvető árucikkeket forgalmazó boltoknak délután öt órától reggel ötig zárva kell tartaniuk, továbbá zárt tereken ismét kötelező lesz a maszk viselése. A holland kabinet fizikai távolságtartásra intett, főleg az idősebb személyekkel kapcsolatban, és a távmunka bevezetését szorgalmazza.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök tájékoztatott az intézkedések bevezetéséről, emellett sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy nyáron újranyitást rendelt el, anélkül, hogy kellő mértékben felhívta volna a lakosság figyelmét a higiéniai és távolságtartási szabályok tiszteletben tartására.

Az európai járványhelyzet a 85 százalékos átoltottság ellenére jelenleg Hollandiában a legsúlyosabb. A fertőzések gócpontja Limburg tartomány, ahol az utolsó két hétben napi átlagban közel 22 500 új fertőzöttet regisztráltak. Ugyancsak pénteken a holland kórházakban túltelítettség miatt elrendelték a nem sürgős beavatkozások elhalasztását, több fertőzöttet német kórházakba szállítottak.

Hollandiában november közepén a kormány részleges lezárásokat rendelt el. Az intézkedések elleni tüntetések a múlt hét végén erőszakos zavargásba torkolltak, a rendőrség mintegy 200 embert állított elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:39, hétfő | Külföld

Tovább növekedett a halálos áldozatok száma az Egyesült Államok délkeleti, hurrikán és árvíz sújtotta államaiban

Tovább növekedett és megközelítette a százat a halálos áldozatok száma az Egyesült Államok délkeleti, hurrikán és árvíz sújtotta államaiban, miközben a romok eltávolítása is zajlott vasárnap.

2024. Szeptember 30. 07:38, hétfő | Külföld

Szijjártó Péter üdvözölte az Osztrák Szabadságpárt győzelmét

\"Micsoda hétvége!! Csehország után a szomszédban is Patrióta-győzelem\" - értékelte az ausztriai választás eredményét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap esti Facebook-bejegyzésében.

2024. Szeptember 29. 08:20, vasárnap | Külföld

Izraeli hadsereg: légicsapásban meghalt a Hezbollah vezetője

Az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte szombaton, hogy egyik előző napi célzott bejrúti légicsapásában életét vesztette az Iránból támogatott libanoni síita mozgalom, a Hezbollah vezetője, Haszan Naszrallah sejk.

2024. Szeptember 28. 08:57, szombat | Külföld

Számos halálos áldozatot követelt, áradásokat okozott, nagy területen áramkimaradással Helene-hurrikán

Az Egyesült Államok dél-keleti részén meghaladta a negyvenet a Helene-hurrikán halálos áldozatainak száma, a vihar áradásokat, komoly károkat, és nagy területen áramkimaradást okozva halad keresztül több államon pénteken.